1. Steel de stijl
Trek je interieurstijl door naar buiten. Voorbeeld : Ademt je woonkamer een stoere sfeer ? Dan passen tuinmeubels met hout en staal en betonnen bloempotten uitstekend in je tuin.

2. Kleuren
Zorg dat de kleuren van je interieur ook terugkomen in je tuin. Dit kan bijvoorbeeld met de kleurkeuze van de kussens op het meubilair of de kleur van je parasol.

3.  Groen binnen en buiten
Je kunt je tuin en woonkamer niet alleen verbinden door binnen door te trekken naar buiten; het werkt ook andersom. Met kamerplanten tover jij je woonkamer om tot een urban jungle. Zo sluit het buitengroen naadloos aan op de sfeer in huis.

4. Vermijd drempels
Stem kleur en materiaal op elkaar af: een houten vlonder is een goede verlenging van een houten vloer. En heb je tegels, dan kun je buiten voor dezelfde kleur tegels gaan. Heb je een binnenmuur die doorloopt in de tuin? Of een schutting die er parallel aan staat? Geef ze dezelfde kleur. Hierdoor vervaagt de grens tussen buiten en binnen en maak je twee ruimtes als het ware tot één geheel.

5. Lounge hoek
Ook tijdens de winteravonden is het heerlijk om ’s avonds nog buiten te kunnen zitten. Maak zelf of laat een mooie overkapping bouwen in jouw tuin. Plaats een warmtebron en zo kun jij, ook wanneer het koud,  is samen met je familie en vrienden genieten in je nieuwe tuin.